💥 DUYURU | Makale kabul tarihi hk.

Yazar Rehberi

Makalenin Yazıldığı Dildeki Başlığı: Makale Başlığı en fazla 12 kelimeden oluşmalıdır.

Yazar bilgileri: Yazarlar makale başlığı, iletişim bilgileri ve bağlı olduğu kuruluşları belirten ayrıca bir kapak sayfası hazırlamalıdır. Yazarlar makalenin içinde isim ve bağlı olduğu kuruluş bilgilerine yer vermemelidir.

Özet: Özet 150 kelimeden oluşacak şekilde düzenlenmelidir. Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text text Text text text text text.

Anahtar Kelimeler: Alfabetik sırayla yazılmış 3-6 anahtar kelime yazınız. 

1.Makaleye İlişkin Genel Yazım Kuralları

Bu bölümde SGDD Göç Akademisi Dergisi’ne makale gönderirken kullanılması gereken şablon ve format detaylarına dair bilgiler yer almaktadır. Dergiye gönderilecek makaleler MS Words formatında hazırlanmalı, kaynakça dahil minimum 6000 ve maksimum 8000 kelime olmalıdır. Metinler Times New Roman 12 punto yazı tipi kullanılarak hazırlanmalı, satır aralığı 1,5 punto olarak düzenlenmelidir. Bölüm başlıkları kalın şekilde ve 14 punto ile yazılmalıdır. 

Başlıklarda Arap rakamları kullanılmalıdır (1.,1.1.,1.2. gibi) Birinci düzey başlıklar kalın şekilde ve 16 punto ile yazılmalı, ikinci düzey başlıklar ise kalın, 14 punto ve girintili şekilde yazılmalıdır.

1. Tablolar ve Şekiller

Tablolarda Arap başlıkları tercih edilmelidir. Tablo başlıkları tablonun üst bölümünde yer almalı, tablo başlıkları sola hizalı şekilde düzenlenmelidir. Tablo başka bir kaynak referans alınarak hazırlanmışsa tablonun alt bölümünde Times New Roman 10 punto kullanılarak Kaynak belirtilmelidir. Ek olarak, makale yazarı çalışmasında kullandığı görsel, tablo ve şekilleri düzenlenebilir bir formatta ayrı bir dosyada dergimize iletmelidir. 

Tablo 1. Tablo Başlığı Örneği

Sütun başlığıA SütunuB Sütunu
Text 12
Text34
Tablo1. Tablo Başlığı Örneği

2. Resim, Şekil ve Fotoğraf Çözünürlükleri 

Kullanılan görsel materyallerin yüksek çözünürlükte olmasına dikkat edilmelidir. Önerilen görsel çözünürlükleri renkli görseller için 300 dpi, gri tonlu görseller için 600 dpi, çizgi veya tek renk içeren görseller için 1200 dpi, birleşik görseller için 600 dpi olmalıdır. Büyük dosya boyutlarının tercih edilmemesi önerilmektedir. 

3. Metin içi Alıntılar ve Kaynakça

SGDD-ASAM Göç Akademisi Dergisi metin içi alıntılama ve kaynakça için APA7 formatını takip etmektedir. Metin içi alıntılarda parantez içinde (Soyad, tarih: sayfa numarası) formatı izlenmelidir. Virgül ve iki noktadan sonra boşluk bırakılmalıdır.  Kaynakça bölümü makalenin sonunda APA7 biçimine uygun olarak düzenlenmelidir. Detaylı bilgi için lütfen “APA7 Kaynakça ve Atıf Kuralları” başlığını ziyaret ediniz.